Magic Fish is het verhaal van samengebalde energie, passie, liefde en hoogspanning. De band wint in 1992 de 'Gesel van Gelderland', neemt vervolgens in de Silvox Studio het album Absolutely Free op. Magic Fish is de band van gitarist Rocco Ostermann, drummer Rick Reijntjes en bassist Jan Willem Bosvelt. Het drietal creĆ«ert een eigen oerknal, waarvan de echo nog altijd nagalmt in de oren van muzikanten en liefhebbers. Het verhaal van Magic Fish is het verhaal van niet voor de hand liggende keuzes, omvallende platenlabels en onnavolgbare optredens.

2018 is in meerdere opzichten een bijzonder jaar voor de band. Het is 25 jaar geleden dat Absolutely Free is uitgebracht. Twintig jaar terug heeft de band haar tweede album opgenomen. It's In The Blood is echter nooit uitgebracht. Vijf jaar geleden stond Magic Fish op Huntenpop. Om al deze momenten nog eens in herinnering te halen heeft de band er voor gekozen om een vinyl single uit te brengen. Op Record Store Day (21 april) ligt de single Absolutely Free (1993) in de winkel, met op de b-kant Shooting Videos uit 1998.

Maar er is meer! Het album Absolutely Free verschijnt eind 2018 op zwart vinyl. De release kent een beperkte oplage en verschijnt op vrijdag 16 november, aan de vooravond van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Om de release extra luister bij te zetten treedt de band nog een maal op in de originele bezetting. In de DRU Cultuurfabriek spelen Rocco Ostermann, Rick Reijntjes en Jan Willem Bosvelt hun debuut-album integraal.

Kaarten voor het laatste optreden van Magic Fish bestel je hier.

Het album reserveren is mogelijk bij Kroese, waar je bij voor-inschrijving ook kans maakt op een unieke test persing.

Bloed kruipt uiteindelijk toch waar het niet gaan kan ...